Firma Agroekovita powstała w 2001 roku. Jej twórcami są młodzi ludzie, którym przyświeca jeden cel: produkować zdrową, naturalną, niczym nie konserwowaną żywność. Przetwarzać dary natury pochodzące z ekologicznie czystych regionów Polski na produkty nie skażone chemią wszechobecnych konserwantów. Agroekovita zajmuje się przetwórstwem warzyw, owoców i grzybów pozyskiwanych z najczystszych ekologicznie regionów Polski. Być może trudno w to uwierzyć, ale w nieuprzemysłowionej części Polski, uważanej za jeden z najczystszych ekologicznie części rejonów Europy, praktycznie nie ma przemysłu. Zaludnienie jest niewielkie, nie ma autostrad a nawet kolei elektrycznej. Nie ma większości czynników powodujących zanieczyszczenia. Uprawy odbywają się w sposób tradycyjny, bez użycia nawozów chemicznych i nowoczesnych technologii. Istnieją tam największe w Europie tereny leśne, dziewicze puszcze nie naruszone ingerencją człowieka. Takie są nasze produkty. Zdrowe, o krótkich terminach ważności nie zawierające sztucznych konserwantów.
Produktem, z którego jesteśmy szczególnie dumni, są soki warzywne Sokuś Produkowane tradycyjną, domową metodą z wyselekcjonowanych warzyw pochodzących z ekologicznych terenów. Naturalne, zdrowe, bez konserwantów. Ich dwudniowy termin ważności mówi sam za siebie. Jedyny w swoim rodzaju smak podkreśla jego jakość. W chwili obecne j produkowany jest w trzech smakach: z marchwi, marchwi i selera, oraz z marchwi i jabłek.
Naturalny, zdrowy i ekologiczny Sokuś stanowi doskonały składnik codziennej diety dla Was i Waszych dzieci. Polecamy również nasze zestawy surówek obiadowych przygotowywane dla Państwa w wielu rodzajach m.in. mixy surówkowe, surówki z kapusty białej i czerwonej, pekińskiej oraz z marchwi, selera, buraków i innych smacznych warzyw.